Stor polisinsats mot hemlösa invandrare

Kommentar. Under natten mot tisdagen gjorde den danska polisen en räd mot härbärget ”Den Varme Seng” för hemlösa i Köpenhamn. Nästan samtidigt: de europeiska socialdemokraterna bjuder in Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti) til möte, enligt Politiken.

Polisen slog till mot härbärget efter ett tips att det kan ha befunnit sig en del invandrare som inte befunnit sig legalt i Danmark, rapporterar Politiken.dk.

Tidningen skriver också att minst 16 av de gripna kommer att skickas ut ur landet. Kriminella ska ha hittats: en person ska ha haft en falsk 1 000-kronorssedel på sig, en annan ska ha gjort inbrott etc. Enligt Politiken ska folk redan ha fått fängelsestraff, bland annat en person på 20 dagar och en annan på 60 dagar, den sistnämnde för att han överträtt inreseförbudet till Danmark för tredje gången.

Än så länge har jag inte läst några analyser ur ett klassperspektiv i borgerlig press om varför folk söker sig till Norden från Afrika och de andra kontinenterna – i samband med denna händelse. Däremot läser jag på Sydsvenskan.se ikväll att: ”Tretusen demonstrerade på onsdagskvällen mot de nya skärpta reglerna i Danmark för familjeåterföreningar…”. En halvtimme innan läste jag att ”De europæiske socialdemokrater inviterer Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti) til møde” på Politiken.dk.

– Vi måste tala med 34 av de gripna, men det kommer ske i morgon (torsdag), säger biträdande polischefen Dannie Rise till Ritzau.

Hur det juridiska systemet fungerar i Danmark kan man kanske undra….

Björn Afzelius sjöng i låten ”Gånglåt från Sörgården”:

Världen är inte längre sej lik,
plötsligt är allting helt upp och ner.
Vitt har blitt svart och rätt har blitt fel,
man känner sig alldeles förvirrad.
Vem är det som tjänar på det?
[…]
Nu är det fult att va kommunist,
och snart är det fult att va sosse.
Vem är det som tjänar på det?…

I valrörelsen sade en besökare i kommunisternas valbod i Malmö att Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna är samma skrot och korn. Flera antydde liknande åsikter. Ibland när jag läser tidningarna undrar man om de inte har helt rätt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u8F6QN3_iws&playnext=1&list=PL4880BD10EF864E4F&index=100[/youtube]

Fotnot: Polisen i Danmark har rätt att frihetsberöva människor i 24 timmar. Men ”i udlændingesager er fristen tredoblet”, skriver Politiken.

Fredrik Jönsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.