Bullspecialisten åter i blåsväder


Malmö. Vandrarhemmet Bullspecialisten på Jägersrovägen är åter i blåsväder. Nu ska de boende flyttas, rapporterar TV4Nyheterna Malmö.

Det var Riktpunkt som avslöjade missförhållandena på Bullspecialisten 2008. Då skrev tidningen att det i vissa rum bodde fem personer, och familjerna bodde alltså mycket trångt. Riktpunkt rapporterade att en av de boende var Sabiha Saraa från Irak. Hon bodde i ett litet rum med sin man och två barn. Rummet är endast ett par kvadratmeter. De 20 familjerna som då bodde på vandrarhemmet delade på ett enda kök. Ägaren av vandrarhemmet öppnade köket 8.00 på morgonen och låste det 21.00. Efter denna tid hade de boende inte tillgång till matlagningsutrymmet.

Nu har Miljöförvaltningen gjort en inspektion på vandrarhemmet efter att TV4Nyheterna Malmö granskat det. Bristerna finns kvar säger Leif Persson, miljöinspektör.

– Möglet som har tagit bort är bara tvättat, den kalla ytan är inte isolerad och vidgjord så det här kommer tillbaka inom en snar framtid, säger Leif Persson till TV4Nyheterna Malmö.

Det rapporteras om att utrymmena städats och målats innan inspektionen, och det finns fortfarande allvarliga brister. Kommunen anser att vandrarhemmet inte duger till bostadslösa flyktingfamiljer, rapporterar TV4Nyheterna Malmö också:
– Just nu vill jag själv inte skicka en enda familj till boendet, säger Andreas Konstantinides (S), ordförande för Rosengårds stadsdelsfulmäktige.
– De som bor där ska flytta ut där så fort som möjligt. Detta är inget rimligt boende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.