5000 unga vuxna i Malmö och Lund bor ofrivilligt kvar hemma hos sina föräldrar

Pressmeddelande från Hyresgästföreningen region södra Skåne.

Många unga vuxna bor kvar hemma hos sina föräldrar mot sin vilja. Det visar en ny rapport från Hyresgästföreningen om hur unga vuxna i storstäderna bor.
När det är så svårt att få tag i en bostad till rimlig kostnad tvingas många unga bo kvar i föräldrahemmet under längre tid, säger Hyresgästföreningens regionordförande Bo Nilsson.

I Malmö och Lund bor sexton procent av de unga vuxna hemma hos sina föräldrar. 85 procent skulle vilja flytta hemifrån det närmaste året och 86 procent skulle vilja ha en egen bostad nu om de hade råd. Och en majoritet säger att hyresrätt är den mest passande boendeformen. Bara 51 procent av de unga vuxna i Malmö och Lund skulle dock ha råd med en egen bostad i dag.

Rapporten är en del i en större nationell rapport om Unga vuxnas boende som publiceras den 25 maj. För mer information, se bifogade rapporter.

Om rapporten
Hyresgästföreningen genomför vartannat år sedan 1997 en undersökning om unga vuxnas boende. Rapporten bygger på intervjuer av unga mellan 20 och 27 år som genomförts av undersökningsföretaget SKOP i februari 2011. 3 300 personer, jämnt fördelade mellan Stockholms län, Göteborgsregionen samt Malmö och Lund, har deltagit i undersökningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.