Kommunister välkomnar massbränslestrejk

Swazilands kommunistiska parti hyllade idag Nigerias arbetarklass för de betydande massprotesterna som ledde till att den nigerianska regeringen delvis upphävde slopandet av oljesubventioner.

Partiet uppgav att den nigerianska regeringens beslut att slopa oljesubventioner som har hållit bensinpriset på en rimlig och prisvärd nivå för folk har resulterat i påtryckningar från bland annat Internationella Valutafonden och Världsbanken.

Anställda i Nigeria återvände till sina arbeten 2012-01-17 i enlighet med ett direktiv som den nigerianska arbetskongressen och Fackföreningarnas kongress utfärdade efter president Goodluck Jonathans regerings fastställande av ett maxpris för landets bensin på 97 naira per liter.

Men två civila samhällsgrupper som mobiliserade protesterna under strejken anklagade den nigerianska arbetskongressen och ledare från Fackföreningarnas kongress för att svika det legitima kravet från det nigerianska folket på att bränslepriset måste återgå till 65 naira. Detta var förhandlingsvillkoret.

Morning Star

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.