Reflektioner av Fidel: ”USA:s bäste president”

I förrgår sände en välkänd europeisk byrå ut nyheterna från Sydney, Australien. ”En grupp australienska forskare från University of New South Wales tillkännagjorde skapandet av en tråd, 10 000 gånger tunnare än ett mänskligt hårstrå, med samma kapacitet att leda elektricitet som koppar.”

”… Bent Weber, chef för projektet vid universitet i Australien, förklarade i en artikel publicerad av tidskriften Science,” förbindelseledningar i denna skala kommer att vara avgörande för utvecklingen av framtida atomära elektroniska kretsar. ”

”Tråden skapades av australiensiska och amerikanska fysiker genom en exakt placering av kedjor av fosforatomer inne i en kiselkristall, bara fyra atomer bred och en atom lång.

”Detta fynd är viktigt för den internationella tävlingen i utvecklingen av den första kvantdatorn, en supersnabb maskin för bearbetning av stora mängder data som på några sekunder kan göra komplicerade beräkningar, vilka skulle ta år eller t.o.m. decennier för dagens datorer att utföra.

”I en traditionell koppartråd skapas elflödet när kopparelektronerna rör sig längs ledaren, men när tråden eller ledaren blir mindre, ökar motståndet till elflödet.

”För att lösa detta problem använde Weber och hans team en process som kallas sveptunnelmikroskop, vilken tillät dem att placera atomiskt tunna lager av fosfor i kiselkristaller.

”Detta gjorde det möjligt för nanotråden att fungera som koppar, där elektronerna flödar lätt och utan motstånd. Weber sade att det med denna teknik blir möjligt att minska storleken på komponenterna till atomnivå.

”Om halvledarindustrin fortsätter minimeringen av enheter, kommer de så småningom att nå atomnivå”, konstaterade Michelle Simmons, chef för forskningsprojektet.

Dessa aldrig upphörande tekniska framsteg som bör tjäna mänsklighetens välbefinnande påminde mig om vad jag skrev för fyra dagar sedan om den globala uppvärmningen och den ökande utvecklingen (användningen) av skiffergas, i den värld som under snart 200 år har förbrukat den fossila energi som skapades under en period av fyra miljarder år.

Jag föreställde mig Obama, mycket välformulerad i sitt desperata försök att bli omvald, där [Martin] Luther Kings drömmar är fler ljusår bort än den närmaste beboeliga planeten.

Ännu värre: varje republikansk kongressledamot som aspirerar på presidentskapet eller en man eller kvinna som leder ”Teparty- rörelsen”, bär fler kärnvapen på sina axlar än idéer om fred i sina huvuden.

Tänk er, läsare, för en minut, den kraftfulla kvantdatorkabeln som bearbetar ett oändligt antal fler uppgifter än moderna datorer.

Blir det då inte uppenbart att det värsta av allt är att det i Vita huset saknas en robot som kan styra USA och förhindra ett krig som skulle kunna sätta stopp för allt mänskligt liv?

Jag är säker på att 90 % av registrerade amerikanska medborgare, speciellt latinos, svarta, ett växande antal av den s.k. medelklassen och de fattiga skulle lägga sin röst på roboten.

Fidel Castro Ruz
8 jan 2012
06:18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.