EMU-kramaren Stefan Löfven hade fel

Socialdemokraternas nye partiledare Stefan Löfven var i samband med folkomröstningen 2003 ordförande för den EMU-entusiastiska kampanjorganisationen Fackliga röster för Europa.

I en intervju med SKTF-tidningen (idag Tidningen Vision) svarade Stefan Löfven den 1 september 2003 på frågan hur regler och lagar som rör arbetslivet, till exempel arbetslöshetsersättning och anställningstrygghet, kommer att påverkas av ett EMU-medlemskap?
– Jag kan inte se att de påverkas alls. Det har med inrikespolitik att göra, svarade Stefan Löfven.

Idag vet vi att det var lögn. I Grekland, Portugal och Spanien strejkar och protesterar miljontals löntagare mot påbuden från Bryssel och Frankfurt om sänkta löner, pensioner och arbetslöshetsersättningar samt avregleringar av arbetsmarknaderna som försämrar anställningsvillkoren och försvagar de fackliga organisationernas ställning.

Gösta Torstensson

En tanke på “EMU-kramaren Stefan Löfven hade fel

  1. Stefan Löfvén liksom socialdemokraternas ledargarnityr och fackliga företrädare i övrigt faller i sin nit att tillsäkra kapitalets profitmaximering in i den moderata Schlingman- alliansens hyllningskör med sin bordunstämma.
    Härom dagen tyckte Stefan angående den skyhöga arbetslösheten bland ungdomarna att de måste börja tänka på om de är ”anställningsbara”, (ska de stå med mössan i handen eller vad vill karln?). Precis som den reaktionära kören i övrigt säger han inte ett ord om hur kapitalets överproduktionskris och spekulationer förorsakat lågkonjunktur, nedskärningar, effektivisering, arbetslöshet m.m. där det är det arbetande folket som ska betala notan för kapitalets konkurs.
    Nej, kapitalisternas, socialdemokraternas och Stefans Löfvéns värld är den omvända. Där använder brandkåren snart eld i stället för vatten,(på samma sätt som de förespråkar användandet av bomber för att skapa ”fred” och tillgång till olja). Det sistnämnda inom parentes skrivs om som försvar av mänskliga rättigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.