Ryska kommunistpartiets ordförande: Socialismen är framtiden

gennady-zyuganovGennady Zyuganov, ordförande i Ryska Federationens Kommunistiska Parti (KPRF), anser att den senaste tidens protester i kapitalistiska länder indikerar på att folkopinionen pendlar ifrån höger till vänster och att ett skifte till socialismen blir ofrånkomligt för världens länder i framtiden.

I en artikel som publicerades den 9 januari på partiets hemsida, sammanfattade Zyuganov förra årets resultat och uttryckte sina åsikter om hur händelser i det förflutna kommer att påverka såväl Rysslands som andra länders framtid. Kommunistledaren kritiserade också traditionsenligt det styrande partiets förda politik då han betecknade denna som destruktiv.

– 2012 motsvarade inte förväntningarna för dem som ville se en positiv socialekonomisk utveckling och politiska förändringar i landet, påpekade Zyuganov.

– De som fick offentlig egendom till att tjäna deras privata intressen kan inte rädda landet, konstaterade ledaren för det näst största partiet.

Det enda sättet att återuppliva Ryssland på och förbättra folkets levnadsvillkor är att gå tillbaka till ett offentligt ägandeskap av ekonomin, bankväsendet och de finansiella sektorerna, konstaterar Zyuganov. Såsom det var i Sovjetunionen. Enligt hans uppfattning bevisar tiden att kommunisternas mål är korrekt och att världen ofrånkomligt kommer att gå mot socialismen. Titta på vad som händer i Europa, USA och Asien. Du kommer att märka att regioner som var betraktade som kapitalistiska fästen för inte så länge sedan nu lutar åt vänster, till en socialistisk stats värderingar. Oppositionen värnar om transnationella bolag och profitering, observerade Zyuganov.

Massprotester som svepte över Europa och valresultat i ett flertal länder är en tydlig indikator på en sådan förändring av den allmänna politiska sinnesstämningen.

I takt med att den socialekonomiska situationen förvärras i Ryssland, visar unga människor ett växande intresse för kommunisternas partiprogram, noterar Zyuganov. Det är färre människor som är beredda att leva i ett samhälle där alldagligt folk förväntas slita ut sig för att få en småsumma från en liten skara rika människor, de nya livsägarna tillade han.

Det ryska kommunistpartiets kommande kongress i februari kommer att ge möjlighet till ett nytt genombrott i vår kamp för principerna för social rättvisa, menar Zyuganov, och det i kombination med utvecklingen av det politiska arbetet kommer att ge partiet hundratusentals nya medlemmar, fastslog Zyuganov.

RT.com/Riktpunkt
Översättning: Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.