Egypten: Folket vill ha värdighet

egyptens-flaggaDet Egyptiska Kommunistiska Partiet deltar tillsammans med andra partier och politiska krafter för att stödja det egyptiska folket att samlas för sin värdighet på Tahrirtorget fredagen den 8 februari 2013, för att fördöma regimen och protestera mot repressiva och brutala handlingar som mord, lynchning, fängelse, tortyr och trakasserier samt våldtäkter av fria egyptiska kvinnor…och attacker mot fredliga demonstrationer som utförs av Muslimska brödraskapets regering och dess inrikesministerium…

Partiet anser att Morsi och hans grupp är ansvariga för detta… Vidare fastslår partiet att demonstrationerna är en fortsättning av den revolutionära våg som kräver det muslimska brödraskapets avgång, att åter bygga upp den revolution som kidnappades och att kämpa för att uppnå målen från 25 januari-revolutionen (Frihet, mänsklig värdighet och social rättvisa). Aktionerna för social rättvisa är det viktigaste och som direkt vägs emot fruktansvärda prishöjningar, rätten till arbete, boendekostnad och hälsa… Partiet betonar även folkets krav att ta bort den falska, förvrängda konstitutionen samt regeringens utformning för nationell räddning och även folkets krav på ett tidigt presidentval.

Länge leve Egypten… Länge leve revolutionen
Länge leve det egyptiska folkets kamp

Det Egyptiska Kommunistiska Partiet
7 februari 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.