Bob Crowe ger inte mycket för Camerons avsikter

europeiska-flagganDet är inte bara den politiska högern i Storbritannien som kräver en folkomröstning om EU. Det gör även de vänsterorganisationerna Trade Unionists Against the EU Constitution och No2EU – Yes to democracy. Trade Unionists Against the EU Constitution bildades som en facklig front för att förhindra att Storbritannien anslöts till EU-konstitutionen, sedemera Lissabonfördraget.

No2EU – Yes to democracy, som samlar fackligt aktiva och personer som står till vänster, ställde på kort varsel upp i det senaste EU-parlamentsvalet och fick nästan 200.000 röster, vilket dock inte räckte för att vinna mandat i EU-parlamentet. Organisationen kampanjar mot EU:s åtstramningspolitik och försvarar den gemensamma välfärden och demokratin i såväl Storbritannien som i övriga Europa.

Bob Crowe, den EU-kritiske generalsekretaren i Storbritanniens snabbast växande fackförbund – transportarbetarförbundet RMT (National Union of Rail, Maritime and Transport Workers) – ser mycket gärna en folkomröstning men ger inte mycket för Camerons avsikter.

– Camerons löfte om en folkomröstning innebär att skjuta upp en folkomröstning i fem år efter att den eurofila partiledningen har förhandlat fram ett nytt medlemskapsavtal. Denna manöver syftar till att vinna EU-kritiska röster vid nästa parlamentsval.

– Det konservativa partiet har alltid varit anhängare av skapandet av en odemokratisk superstat, dominerad av storkapitalet. David Cameron, John Major och Margret Thatcher har alla med entusiasm skrivit under de olika fördrag som har mål att förverkliga detta, säger Bob Crowe som är en av företrädarna för Trade Unionists Against the EU Constitution och No2EU – Yes to democracy.

Gösta Torstensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.