Antalet självmord ökar bland unga

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Allt fler unga personer begår självmord i Sverige. Detta trots att såväl sjukvården som Försäkringskassan är väl införstådda med problematiken. Mest påtaglig är ökningen bland unga med funktionsnedsättning och nedsatt arbetsförmåga, rapporterar Ekot idag. Även självmordsförsöken ökar bland unga.

Kristina Alexandersson, professor i socialförsäkring, säger till Ekot:

– Det här är ju en fruktansvärd situation. Ett suicid påverkar ju väldigt många människor runt omkring.

Angående sjukvårdens och Försäkringskassans agerande säger hon:

– Här behöver man få tydligare rutiner, vara mer uppmärksam på risken både i sjukvården, Försäkringskassan och andra organisationer som har en kontakt med de här. Ha en medvetenhet om att den här risken är allvarlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.