Kommentarer om olyckan vid SSAB i Luleå

Torsdagen den 17 oktober dog två arbetare vid SSAB i Luleå. De omkomna arbetarna var båda medlemmar i Byggnads och alla tankar går idag de som omkom, deras familjer och arbetskamrater, säger Johan Lindholm, Byggnads ordförande.

Håkan Jönsson, partisekreterare i Sveriges Kommunistiska Parti och själv byggnadsarbetare, säger till Riktpunkt:
– Det måste bli ett stopp för nedskärningarna inom Arbetsmiljöverket, uppenbarligen har de inte de resurser som krävs. Den senaste tidens rapporter om allt allvarligare arbetsplatsolyckor visar att vi behöver ett Arbetsmiljöverk värt namnet.

Johan Lindholm säger i ett pressmeddelande:
– Byggnads har länge arbetat för en bättre och säkrare arbetsmiljö. Vi har en nollvision när det gäller dödsolyckor på arbetsplatsen och den ska vi aldrig sluta kämpa för! Den senaste tiden har rapporterna om dålig arbetsmiljö duggat tätt i media. Häromdagen upptäcktes vid ett hotellbygge i centrala Stockholm att byggnadsarbetarna bodde inne på arbetsplasten tillsammans med livsfarliga gasoltuber. Inte långt ifrån ännu en dödsolycka. Arbetsmiljöverket ska utföra sin inspektion först nästa vecka. Det är alltför uppenbart att Arbetsmiljöverket inte har de resurser de behöver för att kunna utföra sitt uppdrag. Hotellbygget i Stockholm behöver stängas omedelbart. Ingen ska behöva riskera livet på sitt arbete, det ska vara en självklarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.