Majoritet vill att Sverige lämnar EU

43 procent av det svenska folket vill lämna EU. Detta framgår av en undersökning genomförd av YouGov mellan den 21 och 29 augusti.

Andelen som avser att stanna kvar i EU uppskattas till 42 procent. 5 488 personer deltog i undersökningen från Tyskland, Frankrike, Sverige, Storbritannien och Danmark.

Jan- Erik Gustafsson, ordförande i Folkrörelsen Nej till EU, säger till Nyhetsbrev för Folkrörelsen Nej till EU:s fackliga nätverk:
– Nästan alla de löften som ja-sidan utfärdade inför folkomröstningen 1994 har visat sig vara falska, till exempel att den militära alliansfriheten inte hotas, att den svenska modellen på arbetsmarknaden inte undergrävs och att vi har juridisk rätt att välja att stå fria från euron.

Vidare fortsätter han:
– Mot denna bakgrund kräver vi att svenska folket i likhet med de brittiska, får möjlighet att säga ja eller nej till fortsatt svenskt medlemskap i EU i en ny folkomröstning.

Sveriges Kommunistiska Parti ställer sig frågan vilket parti i den svenska riksdagen som vågar ställa sig på majoritetens sida och kräva Sverige ut ur EU?

Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.