FARC: Trots diskussion behövs mer arbete

FARC (Colombias revolutionära väpnade styrkor – folkets armé) sade den 5 november att trots många diskussioner återstår förhandlingar med regeringen för att träffa en överenskommelse om politiskt deltagande.

I ett pressmeddelande sade Marcus Leon Calarca, medlem av gerillaorganisationen, att regeringen arbetar godtyckligt för att nå en överenskommelse. Ifrågasättandet i enskilda frågor försinkar undertecknandet av ett avtal. Calarca betonade att det inte finns någon specifik fråga utan allting som rör ämnet är viktigt och brådskande.

Hittills fortsätter diskussionerna och båda sidorna säger att så fort de når ett samförstånd kommer de att avsluta ämnet och tillkännage överenskommelsen. Den nuvarande omgången av samtal skulle ha varit avslutad förra lördagen, men båda parterna bestämde sig för att förlänga förhandlingarna till måndagen då ett tillkännagivande förväntades. Men vid ankomsten till Havannas konferenscenter, högkvarteret för samtalen sedan november 2012, sade representanter för FARC att de fortsätter att arbeta hårt och att de kommer att meddela när de har nått en överenskommelse.

Rebellernas delegation ifrågasatte också den 5 november president Juan Manuel Santos fredsengagemang då han anser att Juan Carlos Pinzon ska bli försvarsminister. Enligt FARC attackerar ministern konstant fredsprocessen och har aldrig bekämpat paramilitarismen.

Prensa Latina 5 november
Översättning av Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.