Grekland: 24-timmars strejk hos Coca-Cola

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7qnPmpb4UOI[/youtube]
Filmen sprids inför en ny strejk den 6 november.

PAME:s (Alla arbetares militanta front) verkställande sekretariat lovordar de grekiska arbetarna, anställda på det multinationella företaget Coca-Cola.

De deltog igår massivt och resolut i den 24-timmar långa strejken vilken har förberetts genom den senaste tidens mobiliseringar. De gav ett svar på affärsgruppens planer, genom deras deltagande I strejken, och visade prov på vilken kraft arbetarklassen kan ha. Kapitalets planer resulterar i arbetslöshet och att produktionsprocessen flyttas till andra länder med syftet att maximera profiterna.

Denna strejk är viktig därför att det handlar om ett multinationellt företag där det finns en stor skräck och rädsla bland arbetarna, för att inte nämna företagets försök till att attackera fackförbunden, den kollektiva kampen och införandet av individuella kontrakt för arbetarna.

Det är viktigt att stärka koalitionen, arbetarnas klassammanhållning, den gemensamma ansträngningen och verkan av Panhellenic federationen i Livsmedelsindustriförbundet och Panhellenic Federation av bryggeriarbetare.

Denna gemensamma åtgärd, beslut och organisering av kampen hjälper till att stärka konfrontationen med arbetsköparna och deras respektive styre.

PAME:s verkställande sekretariat uppmanar arbetarklassen och fackförbunden till att stärka sin solidaritet med de strejkande på Coca-Cola.

Deltagarprocenttalen i de olika Coca-Cola fabrikerna är: Patra100 procent, Aten 100 procent, Schimatari 100 procent, Herakliska Kreta, 100 procent, Thessaloniki 100 procent och 100 procent

PAME:s verkställande sekretariat
Översättning: Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.