Kommunisternas studiedag och julbord

Lördagen den 7 december arrangerar Sveriges Kommunistiska Parti Malmö en studiedag och julbord.

Studiedagen kommer behandla ämnena: Högerextremismen och dess rötter i det kapitalistiska samhället; Lärdomar av Pariskommunen och Kommunisterna och facket. Studiedagen börjar 12.00. Klockan 19.00 dukas det skånska julbordets alla läckerheter upp, även vegetariska alternativ.

Victor Diaz De Filippi från SKP Malmö tror det blir ett lyckat arrangemang.

– Studiedagen behandlar aktuella teman. Fascismen går fram starkt i Europa samtidigt som klasskonflikterna ökar. Kännedom om högerextremismens ideologi och ursprung är nödvändig för att bekämpa den. Och för att nå framgång i klasskampen är det viktigt att känna till kommunisternas taktik när det gäller den ekonomiska kampen samt den politiska, därav föredrag om facklig taktik och revolutionära lärdomar, säger Victor Diaz De Filippi.

Julbordet kostar 100 kr plus eventuell dricka, föreläsningarna är gratis. Fika serveras i pauserna till självkostnadspris. Du kan välja valfritt i vilka aktiviteter du vill deltaga, men obligatorisk förhandsanmälan till julbordet till malmo@skp.se .

Se Facebook-eventet här »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.