”Ukrainas öde måste få bestämmas av folket och inte av protesterna på Maidantorget i Kiev”

Uttalande från Ryska federationens Kommunistiska Partis centralkommittés presidium

Ryska federationens Kommunistiska Parti följer situationen i det broderliga Ukraina med oro. Det senaste dygnet har gatukonfrontationerna intensifierats med risk att utvecklas i massblodspillan. Händelserna som började som en fredlig demonstration av Euro-integrationens så kallade anhängare, utvecklas framför våra ögon till ett försök att störta en suverän stats legitima regering, ytterligare en orange revolution. Ett flertal fakta avslöjade västerländska propagandamakares delaktighet i organiserandet av massoroligheter. Det här är inte första gången som dessa herrar provocerar fram etniska stridigheter till följd av sina ondsinta spekulationer.

Det ryska och ukrainska folket har tillsammans upplevt många missöden och segrat i ett flertal strider. De har också stått sida vid sida på arbetsfronten.

Ryska federationens Kommunistiska Parti uppmanar det ukrainska folket att inte ge efter för extremisternas provokationer. Oenighet mellan våra länder skulle varken gynna Ukraina eller Ryssland. Vi stödjer helt och hållet ställningstagandet som gjordes i uttalandet av Ukrainas Kommunistiska Partis centralkommittés första sekreterare: ansvaret för våldseskaleringen i Ukraina vilar inte enbart på myndigheterna och den så kallade ”oppositionen”, utan också på de västerländska sändebuden som försöker agera marionettdockor och hålla i trådarna i detta smutsiga politiska spel.

Det som äger rum har ingenting att göra med en folklig revolution. Ukraina konfronteras av ytterligare en spiral av spridningen av den ”orangea pesten.” De verkliga målen för de som stödjer den, är väldigt avlägsna från det ukrainska folkets nationella intressen. Erfarenheten av liknande händelser i Serbien, Georgien och Mellanöstern vittnar om de så kallade förkämparna för det ”demokratiska valet” som är intresserade av att framförallt omfördela egendom, ta naturresurser och marknader. De behöver inget starkt Ukraina. Därför försöker dessa herrar att driva en kil mellan ryssar och ukrainare och förhindra etableringen av broderliga relationer mellan Ryssland och Ukraina samt sammanslagningen av möjligheterna för våra stater.

Ryska federationens Kommunistiska Parti uppmanar alla sunda politiska krafter i Ukraina till att föra en civiliserad diskussion om problemen som har staplat upp sig. Manipulation av kollektiva medvetanden som strider mot den absoluta majoriteten av de ukrainska medborgarnas intressen kan inte tolereras. Ukrainas öde måste bestämmas av hela folket och inte av de som skamlöst har tillskansat sig rätten att föra talan å folkets vägnar.

Solidnet, 2 december
Översättning: Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.