”Solidaritet med Venezuela”

Idag blixtinkallade Svensk-Kubanska Föreningen till ett torgmöte i Malmö för solidaritet med Venezuela och den Bolivarianska revolutionen. Ett av partierna som slöt upp var SKP.

Latinamerikanska flaggor svängde i det kalla vädret på Gustav Adolfs torg i Malmö. Trots det slöt ett 50-tal människor upp.

Victor Diaz De Filippi från Svensk-Kubanska Föreningen sade i sitt inledningstal:

– Ända sedan revolutionen inleddes har den så kallade demokratiska oppositionen med alla medel  och internationell hjälp försökt att vrida tillbaka klockan till den tid då kapitalet härskade oinskränkt.

Han nämnde också att tiden innan Hugo Chavez var en mörk och dyster tid för Venezuela.

– Under 1990-talet ökade fattigdomen till extrema höjder, konstitutionella rättigheter suspenderades och de som protesterade arresterades, torterades, förföljdes och försvann. Märkligt nog protesterade varken internationella rättviseorganisationer eller demokrater i Sverige och på andra platser, sade Victor Diaz Diaz De Filippi.

Jan Jönsson från Sveriges Kommunistiska Parti sade i sitt tal att SKP fördömer den våldskampanj som högerkrafterna i Venezuela satt igång med stöd av imperialisterna och att partiet uttrycker solidaritet med den Bolivarianska revolutionen.

– Sveriges Kommunistiska Parti bekräftar sitt starka stöd till den nationella regeringen, som leds av president Nicolás Maduro, i försvar av suveränitet, självständighet och självbestämmande, sade Jan Jönsson.

Även på andra orter har det idag hållits manifestationer och demonstrationer för solidaritet med Venezuela.

venezuela
Foto från Stockholm

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nG-QPMYUEio[/youtube]
Klipp från Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.