Arbetsförmedlingen ljög om arbetslöshet

I flera år ska Arbetsförmedlingen i Arlöv ha trixat med arbetslöshetssiffrorna för att förbättra sitt resultat. Dessutom ska de anställda ha kränkts och hotats av sin chef, avslöjade SVT Sydnytt nyligen.

Arbetslösheten är en av de hetaste frågorna i valrörelsen. Arbetslösheten bland befolkningen är hög, ännu värre är det för ungdomen. Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) har skrivit i sitt handlingsprogram att ”var tredje ungdom tvingas att starta vuxenlivet med att inte behövas. Arbetslösheten är arbetarklassens värsta gissel och innebär ett mänskligt och ekonomiskt slöseri utan motstycke.”

De arbetslösa i Arlöv fick i statistiken arbete för att resultaten skulle se bättre ut. En del arbetssökande har fått hem brev där det stått att de fått jobb och vissa andra har missat både praktikplatser och ersättning. Det ska ha pågått i nästan tio år.

Arbetsförmedlingens tillförordnade generaldirektör, Clas Olsson, sade till SvD Näringsliv att man inte kan utesluta att det finns enskilda medarbetare som fuskat med siffrorna men hävdar att det inte är något som man sett på nationell nivå.

– Vi kommer för trovärdighetens skull att göra ytterligare granskningar genom att titta en gång till på Arlöv-kontoret men även slumpmässigt välja ut andra kontor som ska granskas, sa Clas Olsson.

Foto: JanneMatt/Riktpunkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.