Den venezolanska oppositionens studentledare förknippas med colombianskt nazistparti

Som en av de mest framträdande frontfigurerna i den senaste tidens protester mot Nicolás Maduros regering i Venezuela, deltog studenten Lorent Saleh på det colombianska nazistpartiets inledande möte. Det hade titeln ”Nationalistisk allians för frihet”. Lorent Saleh var en av huvudtalarna.

Den colombianska tidningen ”El Espectador” som är uttalade antichavister publicerade följande artikel daterad till den 21 juli 2013:

”Förra året den 6 juli i hörsalen på UDES-universitetet i Bogotá höll Nationalistisk allians för frihet sitt inledande möte, en politisk rörelse som förespråkar identitarianismen och vill skapa ett verkligt nationalistiskt samhälle med ett annat fosterland. Rörelsen fungerar som ett bihang till ”Third Force”, en grupp bestående av nynazister. På mötet deltog drygt 40 medlemmar från den nynazistiska gruppen.

Lorent Saleh är en av de främsta kritikerna av Venezuelas regering och har till och med kallat oppositionsledaren Henrique Capriles blyg och svag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.