Ukrainas nya myndighetsutövning i fascistisk regi

Den som följer bilderna enligt länkarna inunder kan se hur fascisterna i ”Svoboda” (frihet) med Igor Mirosnicenko i spetsen, vicepresident i Högsta Rada, bröt sig in i TV-huset, misshandlade och tvingade direktören för den nationella TV:n, Alexander Pantaleimon att skriva under sin avskedsansökan får säkert svårt att beskriva det hela som ett demokratiskt tillvägagångssätt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O1mq7clr8O8[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1c6eYId4fPE[/youtube]

Politiker och journalister i västs kapitalistiska länder, så också i Sverige fortsätter ändock att utmåla statskuppen i Ukraina som demokratins triumf. De ryska myndigheterna däremot och folket motsäger sig denna beskrivning. De har flera gånger förut blivit angripna av monopolkapitalisternas ha-begär med hjälp av fascismens trupper, inte minst under andra världskriget och interventionskriget, med 26 plus 7 miljoner döda, då Sovjetmedborgare.

Propagandan fortsätter mot Ryssland att ibland ”gå på högre varv” än under ”kalla kriget”, när Ryssland vidtar de mått och steg, enligt internationell lag och folkrätt som behövs för att skydda sig mot den USA/EU- finansierade statskuppen, den fascistiska utvecklingen i Ukraina och i synnerhet att USA/EU/NATO kommer allt närmare inpå dess territorium. Men allt hänger ihop, i stort och smått:

Om nu den nya marionettregimen i Ukraina och Kiev hade varit så demokratiskt sinnad och haft ett så brett folkligt understöd, varför skulle då fascisterna i partiet Svoboda då behöva fungera förtrupp till myndighetsutövningen och att ändra forna nationellt borgerliga demokratiska institutioner enligt det nya konceptet? Jo, det tänkta framtida kapitalistiska Ukraina måste anpassas till USA/EU/NATO- standard och förändringen måste säkerställas med fascistiska metoder.

Detta tydliggör också det fascistiska konceptet under ytan för både EU samt NATO och USA. EU:s demokratiska fasad finns i dess parlament som i princip inte har större makt än att godkänna det vad ministerrådet  och det högsta näringslivet redan tagit beslut om, bakom stängda dörrar. Märk väl att det inte är EU-parlamentet som sammanträder i konflikten till Ryssland för att ta beslut om ekonomiska sanktioner mot Ryssland, däremot EU:s ministrar med direktiv från ovan.

Kapitalism övergår från borgerlig ”demokrati” till fascism när så behövs, för att säkra tillgångarna till produktionsmedlen, råvaror och avsättningsmarknader. Eller som i fallet med Ukraina och i förlängningen mot Ryssland: att förbereda sig för krig när det finns möjlighet att ”komma över” nya rikedomar.

Kjell Bygdén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.