Veolia varslar över 200 arbetare – för att återanställa

Veolia Transport har varslat 253 tjänster på Öresundstågen i södra Sverige. Många heltidsanställda sägs upp och erbjuds återanställning på deltid.

– Vi har aldrig tidigare träffat en arbetsgivare som så brutalt vill bygga upp en deltidsorganisation, som även kommer att drabba resenärerna, säger Sekos avtalssekreterare Valle Karlsson i ett uttalande.

Enligt Sekotidningen så planerar fackförbundet en annonskampanj i Skåne för att visa för allmänhet och resenärer hur Veolia behandlar personalen. Seko anser att trafikhuvudmännen borde ”slänga ut Veolia” från trafiken och teckna kontrakt med en mer seriös operatör.

Säg upp det centrala avtalet omgående! uppmanar Seko klubb 111 efter varslet. De skriver att förbundet måste agera nu och: ”varsla om stridsåtgärder från och med den 1 april för att visa solidaritet men också för att försvara oss mot Veolia och alla som kan tänka sig följa denna riktning som Veolia öppnar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.