Kampen mot överenskommelsen mellan den grekiska regeringen och EU intensifieras

Idag deltog tusentals pensionär samt arbetare från den radikala fackföreningsfronten PAME, i Aten, i en mycket stor demonstration mot den överenskommelsen som den grekiska vänster-höger regeringen kommer att underteckna de närmaste dagar. En överenskommelse som innebär privatiseringar utav många delar av statliga och offentliga verksamheter såsom hamnar, energi, flygplatser och så vidare samt skär ner ytterligare de redan låga pensionerna och lönerna.

KKE:s organisation i Aten har redan utlyst en ny stor demonstration nu på fredag utanför parlamentet och uppmanade hela folket i alla städer att resa sig för att stoppa överenskommelsen.

Den kommunistiska fraktionen inom LO, som består av cirka en tredjedel av ledamöterna i styrelsen, begärde ikväll att LO ska utlysa en generalstrejk omgående.
Två fackförbund där kommunisterna har majoritet, det vill säga sjömännen samt inom handel har redan utlyst strejk den 30 juni.

De närmaste dagarna kommer Grekland att skakas av stora demonstrationer mot SYRIZA:s regering som kallar sig vänster, men som kommunisterna har påpekat hela tiden, är en socialdemokratisk sådan som lyder kapitalet och de imperialistiska sammanslutningarna inom EU och NATO. Alternativet enligt Greklands Kommunistiska Parti är att man måste bryta med den politiken genom att gå ur EU och NATO och nationalisera företagen med folkmakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.