Stoppa det nya nedskärningspaket mot arbetarklassen i Grekland – Demonstrationer den 23 juni!

”Vänster-höger” regeringen i Grekland består av SYRIZA och ANEL, det verkar som att de är beredda nu att komma överens med EU, IMF och Europeiska Centralbanken för ännu ett paket med nedskärningar och attacker mot Greklands arbetarklass.

Alla fina ord, som SYRIZA pratade om att de inte kommer acceptera skulden eller den största delen av den, samt att de ska ta bort alla lagar som tvingade det grekiska folket till misär, är borta med vinden. SYRIZA och ANEL accepterar att Grekland ska vara med EU och EMU samt NATO. Detta betyder att de måste följa den politik som de imperialistiska organisationerna bestämmer.

Utifrån vad som vi vet just nu kommer bland annat följande att ingå i överenskommelsen/paket:
– Det kommer att bli nedskärningar, ca 2,5 procent av BNP varje år, det vill säga cirka 4 miljarder euro varje år!
– I detta ingår, att moms höjs kraftigt. Detta drabbar mest arbetarklassen, små bönderna och pensionerna som kommer att se matvarorna, el-, vatten- och andra räkningar öka kraftigt. Det kommer drabba alla områden, då moms-höjningen kommer att flyttas från kapitalet till priserna som varje arbetare betalar.
– Privatiseringar kommer inte stoppas men istället fortsättas som vanligt. Från och med nu fram till 2025 kommer följande privatiseras: gasdistribution, alla stora hamnar, pendeltåg, alla flygplatser, stora vägar och så vidare.
– Regeringen och EU kommer att angripa igen gällande pensionerna med att stoppa alla förtidspensioner samt att lägga en avgift på pensionerna som egentligen betyder att pensionerna sänks med mellan 1-5 procent.
– Vräkningar från bostäder för arbetare som inte kan betala skulderna, kommer att tillämpas.
– Man ska liberalisera, som de säger med vackra ord, hela arbetsmarknaden med att bort byråkratiska hinder för kapitalet. Det vill säga mer barbari mot arbetarklassen.
– I paketet ingår att man ska modernisera olika system i den offentliga sektorn, inklusive lönerna. Det betyder löneminskningar där också.

Reklamspot från PAME inför demonstrationen den 23 juni 2015!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gr1i2H2TiY0[/youtube]

PAME, den radikala fackföreningsfronten, hade den 11 juni stora demonstrationer i 60 stycken grekiska städer inklusive Aten. Nu på tisdag den 23 juni kommer också PAME organisera stora demonstrationer. I Aten kommer det att samlas tiotusentals arbetare. Samtidigt samlas pensionärerna i Aten samma dag, från hela Grekland för att motsätta sig regeringens- och EU:s politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.