Det kapitalistiska systemets sammansvurna i Grekland

Tiotusentals arbetare, ungdomar och pensionärer demonstrerade med PAME igår kväll, i Aten mot åtstramningspaketet mellan den grekiska Syriza-Anel regeringen och EU, IMF, samt ECB som alla de borgerliga partierna försvarar. Uppskattningsvis 40-50.000 demonstrerade i Aten och tiotusentals i andra grekiska städer.

pame2-15juliDemonstration var mycket stor och innan själva omröstningen i parlamentet, kastade ett litet gäng provokatörer molotovcocktails mot polisen, varpå polisen attackerade demonstrationen och målmedvetet angrep PAME:s block. PAME backade organiserat för att inte utsätta sitt folk för fara.

En del provokatörer angrep då också PAME:s vakter med brandsläckare. Demonstrationsvakterna försvarade mycket modigt folket i demonstrationen mot attackerna som gick i vågor, speciellt mot polisen som anföll från motorcyklar. En del av demonstrationsvakterna skadades av polisens attacker. En demonstrationsvakt ligger nu på sjukhuset med skallskador.

Repression går hand i hand med den politik som regeringen utövar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.