Fackföreningar mot EU:s anti-flyktingpolicy

Den Fackliga världsfederationen (WFTU) och dess vänner fördömer EU och medlemsstaternas hyckleri i flyktingsfrågan i ett uttalande som publicerades idag. De menar att EU, USA och Nato är de som skapat flyktingströmmarna och att de är inget annat än mördare som gråter krokodiltårar.

Flera fackföreningar i Europa har nu tagit initiativ och organiserar flera aktioner. PAME i Grekland, PEO på Cypern, CGTP i Portugal, USB i Italien och Vänsterblocket i Österrike kommer under en månad hålla demonstrationer och offentliga föredrag gällande imperialism och rasism. Flera av dessa aktioner kommer att hållas gemensamt och tillsammans med flyktingarna.

Den Fackliga världsfederationen uppmanar fackföreningarna i Europa att öka sina solidaritetsaktioner.

En tanke på “Fackföreningar mot EU:s anti-flyktingpolicy

  1. Vem talar för dem som inte kan fly: De utfattiga, de sjuka i behov av kostsamma behandlingar eller palliativ vård, de blinda, de utvecklingsstörda, undernärda?
    Dessa borde ha förtur till Europa om vår flyktingpolitik byggde på att hjälpa de mest behövande. De kunde transporteras hit med ”vita bussar” rekvirerade turistkryssare och flyg.
    Nu kommer istället de unga, friska, välutbildade först till säkerheten. De armaste får gå under i sitt elände.
    Säg inte att det bleve för dyrt. Styrs vårt flyktingengagemang av barmhärtighet eller nyttomoral? Tänker vi bara på att få folk som kan höja vårt välstånd och ta hand om oss när vi blir gamla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.