Kinali: ”Budgeten avspeglar ideologin”

Regeringen presenterade höstbudgeten idag. Ali Kinali, vice partiordförande i SKP, talar med Riktpunkt om ideologi, den kapitalistiska krisen och Nato.

Ali Kinali säger att budgeten avspeglar ideologin.
– Då stadssystemet är kapitalistiskt räcker det inte att byta regering. Man måste byta systemet. Kommunister har redan före valet förklarat och beskrivit situationen även inför framtiden. Vad kommer hända i framtiden och vad är det för alternativ politik som SKP presenterar i sitt valmanifest? I SKP:s valprogram står det att det är ett kapitalistiskt system och att krisen inte kommer ta slut. Den ekonomiska krisen är kapitalismens egna politiska medel som utnyttjas till att förslava arbetarklassen ytterligare, säger Ali Kinali.

Krisen är ett resultat av imperialisterna och deras koloniala politik.
– Krigskostnader, exportering av krigsmateriel går hand i hand med detta utsugarsystem och dessutom drabbar nedräkningar, arbetslöshet och fattigdom. Endast de fattiga grupperna i samhället och medan dessa blir fattigare, blir rika rikare. Kapitalismen som har imperialismen som sin högsta kamera kan inte etablera sitt koloniala ändamål utan krig.
– Inom det kapitalistiska systemet döljs ofta krigskostnaderna för folket. I verkligheten tar krigskostnaderna en större plats än vad som beskrivs. Detta resulterar i att desto mer som slösas av budgeten till kolonial verksamhet vilket bidrar till att samhällets invånare påverkas i större utsträckning och att den sociala levnadsstandarden blir sämre.

Detta kan man inte skylla på flyktingströmmen för att det inte är så enkelt, anser han.
– Med fakta i handen överstiger inte ens kostnaderna för flyktingströmmen, flyktingarnas bidrag till samhället. Jämfört med vad det kostar att ta emot flyktingar, ger de dubbelt tillbaka. Tack vare flyktingarna hålls den svenska ekonomin ihop bättre än de flesta ekonomier.

Nya generationer unga som flyttar till denna lilla nation påverkas positivt både ekonomiskt, socialt och kulturellt.
– Denna nation är beroende av världens folk och måste samarbeta på ett fredligt sätt och avstå ifrån imperialistiska samarbeten! Sveriges möjlighet att växa ytterligare är ännu inte utesluten, men man måste inse att det behövs politik för att få fler anhängare.

Fredlig politik
– Politik behövs för att fler länder ska kunna bli självständiga. Sverige måste föra en fredlig politik för att kunna utveckla relationer med självständiga nationer. Att ta avstånd ifrån imperialistiska samarbeten, att ta avstånd ifrån krig och dess kostnader och att rekrytera fler anhängare från övriga världen är inte förenligt med en sådan politik som makthavarna för. Och för att kunna möjliggöra en bättre framtid för mänskligheten bör man avstå ifrån provokationer och presentera en ny nationell politik som fokuserar på en självgående ekonomi och socialt utveckling.

”Allt framgår inte av budgeten”
Sverige har tappat anhängare i världen, anser Ali Kinali.
– Världens invånare har lärt sig att Sverige är en del av det imperialistiska systemet som aktivt säljer ut kolonial marknadspolitik med andra imperialisters hjälp. Detta medan svenska makthavaren ansöker om medlemskap i Nato. Så länge man är medlem i EU som är en kolonial imperialistisk union, är det inte möjligt att värva anhängare och ingå oberoende ekonomiska samarbeten med övriga nationer. Detta i sin tur påverkar Sveriges framtid. Verkligheten är den att makthavarna döljer vilket leder till att allt inte framgår i budgeten. Men trots detta är chansen inte utesluten. Det finns en väg till. En möjlighet till att kunna rädda nationens och folkets framtid under förutsättning att det råder fred i världen och att det finns ideologi och politik samt att det finns politiska krafter i samhället. De politiska krafterna måste ansluta sig självständigt i större utsträckning till kommunisterna och stå emot kapitalismen, mot opportunismens illusioner och göra revolution. Den enda vägen är att ta makten från kapitalismens företrädare.
– Detta är enda sättet för att kunna skapa en hoppfull framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.