Vietnams president ska besöka Kuba

Vietnams president Truong Tan Sang kommer att genomföra ett officiellt besök på Kuba från den 28 till den 30 september efter att han deltagit på FN:s toppmöte om hållbar utveckling. Den vietnamesiska statsmannen kommer att resa till den karibiska ön efter en inbjudan från hans kubanske kamrat Raul Castro. Den vietnamesiske presidenten kommer också att delta på aktiviteterna som har anknytning till det viktiga FN-mötet om 2015 års utvecklingsagenda. Mötet kommer att hållas vid FN:s högkvarter i New York av dess generalsekreterare Ban Ki-moon.

Hans besök på Kuba sammanfaller med årets firande av den 55:e årsdagen av upprättandet av diplomatiska relationer mellan de två länderna.

Den 9 september talade den vietnamesiske presidenten Truong Tan Sang med deltagarna på det 7:e Asien- Stillahavet regionsmöte som var ett solidaritetsmöte med Kuba där det inkluderades en delegation ledd av ordföranden för det Kubanska Vänskapsinstitutet Kenia Serrano deltog. Delegationen bestod också av den kubanske frihetskämpen mot terrorism och republikens Kubas hjälte, Antonio Guerrero.

Källa: Prensa Latina, 21 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.