Nytt utkast till fredsavtal i Libyen

Senast i mitten av nästa vecka måste Libyens två rivaliserande regeringar anta det slutgiltiga förslag till fredsplan som FN lagt fram – annars avbryts försöken att nå en uppgörelse, rapporterar flera medier.

FN: s sändebud i Libyen, Bernardino León, presenterade på måndagskvällen med en delegation bestående tjänstemän från islamiska samt parallellt sekulära regeringarna i Libyen det slutliga utkastet till ett fredsavtal som syftar till att få ett slut på konflikten och inrättandet av regeringens ”enhet”, vilket ska få dem att acceptera eller förkasta ett ”sista försök” till att hitta en fredlig lösning för landet.

Bernardino León som talat med flera medier uttryckte en förhoppning om att de stridande parterna i Libyen, som i veckor förhandlat i staden Skhirate i Marocko, inom de närmaste veckorna kommer att svara på om de godtar det föreslagna fredsavtalet eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.