Grekiska kommunister nekas inresa till Ukraina

Petro Poroshenko, president i Ukraina, införde via ett presidentdekret sanktioner mot 105 rättssubjekt och 388 personer för påstådda handlingar mot Ukraina.

Bland de rättsliga enheterna som finns är det ryska företag, banker, institut och vissa ryska organisationer och institutioner.

Bland personer hittar man främst politiker från såväl Ryssland som parlamentsledamöter, journalister, advokater från andra länder, bland dem följande kamraterna i Grekland: Sotiris Zarianopoulos, EU-ledamot, Giorgos Lamproulis, riksdagsledamot för KKE, och Giorgos Magganas, kader i KKE.

Kadrer i Greklands Kommunistiska Parti (KKE) var inbjudna av folkrepublikerna i Donbass och hade rest som observatörer inför valet som ägde rum i november 2014.

Det ukrainska myndigheterna gör med detta beslut allvarliga och ogrundade anklagelser mot kadrer i KKE, anklagar dem för att stödja ”terrorism” och agera mot ”nationella intressen och territoriella integritet” i Ukraina.

Dessa oacceptabla anklagelser mot kadrer i KKE som lanserats av krafter i regeringsmakten, vilket backades upp av USA och EU, och även med stöd av fascistiska krafter.

Ukraina är inte nedmonterat av kadrer i KKE, som var närvarande som observatörer till en valprocess som andra offentliga personer från olika länder runt om i världen, men det är nedmonteras av de ukrainska myndigheterna själva. De här myndigheterna, som greppats av en nationalistisk psykos, störtade den föregående regeringen via en kupp, och förstörde och vandaliserade anti-fascistiska- och sovjetiska monument, förbjöd politiska partier, bland annat kommunistpartiet, återhämtade och rättfärdigade dem ukrainska nazisterna, och förklarade sig vara för sitt lands anslutning till imperialistiska organisationerna NATO och EU, och orsakade med dessa åtgärder ”sönderfallet” av sitt eget land.

KKE fördömer detta specifika och oacceptabelt beslut av Ukrainas president mot dess kadrer och kräver dess omedelbara upphävande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.