Angående terrordåden i Paris

Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) sänder sina kondoleanser till det franska folket med anledning av det fasansfulla terrordåden igår kväll, fredagen den trettonde november i Paris, där fler än 150 personer dödades och än fler skadades.

Många är de statschefer som nu uttalar sig. Stefan Löfven säger att vi måste stå upp för våra öppna demokratiska samhällen, för våra fria och mänskliga rättigheter. Andra talar om att samarbeta, visa solidaritet och medkänsla.

Men samarbetet mellan USA:s och EU:s kapitalister och statschefer har hela tiden fortgått. I det samarbetet har de dock aldrig erkänt fria och öppna demokratiska samhällen åt folken i Mellanöstern. Tvärtom har den samlade imperialismen från USA och EU med vasallmonarkier i Gulfen, genom NATO, Turkiet, Israel och Kanada hållit försöjningslinjerna öppna till terrorismen. Den terrorism som nu kryper in på det egna ”demokratiska” och fria området.

IS (ISIS) och Al Quaida har försörjts med ofantliga summor pengar, vapen, tanks, flygartilleri, träningsläger, för att fungera som effektiva legosoldater åt den samlade imperialismen, för att göra hela regionen Mellanöstern till område för att rekvirera ”det svarta guldet” från. I Syrien för att få bort Al Assad, det sista hindret innan ett beväpnat angrepp mot Iran kan påbörjas.

Som säkert alla känner till är Irak och Libyen sönderbombade till grus och aska. Det är dock inget som bekymrar kapitalismen och dess politiska och militära drängar där judaspengarna väger tyngre än blod.

SKP uttrycker än en gång sin medkänsla med det franska folket men samtidigt sin solidaritet med de människor vars hela liv och tillvaro har raserats av kapitalismens bomber i jakten på det åtråvärda ”svarta guldet”, i en del av världen där vare sig dom eller deras legosoldater har någonting att söka.

Sveriges Kommunistiska Parti​
Stockholm den 14/11 2015

Bild: Eiffeltornet. Foto: Benh LIEU SONG/CC-BY-SA-3.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.