”För att man ska kunna bekämpa terrorismen, måste kapitalismen bekämpas”

Ryska Federationens Kommunistiska Partis centralkommittés presidium har publicerat ett uttalande rörande terroristattacken i Paris. I detta uttalande som skrivits under av ordföranden för KPRF:s centralkommitté, Gennady Zyuganov, betonas att den religiösa terrorismen är relaterad till den moderna kapitalismens kris.

KPRF pekar på likheten mellan 2000-talets terrorism och 1900-talets naziterror. Partiet framhåller att den religiösa terrorismen är ett resultat av interventionspolitiken i suveräna stater, deras påtvingade underkastelse och plundring.

Zyuganov menade att det enda sättet att stoppa terrorn är att förstå dess bakomliggande orsaker. Han fastställde att en av huvudorsakerna bakom terrorismen är att ”västerländska politiker länge och frivilligt har använt sig av dess tjänster.”

Han angav de pågående konflikterna i Mellanöstern som bakgrund till terrorattacken i Paris. Zyuganov anklagade västerländska politiker för att ignorera dessa konflikter och att ”de är upptagna med att störta de legitima regeringarna.”

Han framförde att kampen mot terrorismen endast är effektiv om terrorns främsta orsaker elimineras. Zyuganov uppmanade det internationella samfundet att inte ge erkännande till politiker och företag som direkt eller indirekt stödjer terroristgrupper. ”För att besegra terrorismen i egenskap av ett attribut till den moderna kapitalismen, måste kapitalismen i sig självt besegras . Det är omöjligt att lyckas genom att endast bekämpa terrorismens konsekvenser och inte dess orsaker”, sade Zyuganov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.