Natoland har skjutit ned ryskt stridsflygplan

Meningsskiljaktigheterna är många mellan Turkiet och Ryssland efter att det idag uppdagats att ett ryskt stridsflygplan av typen Suchoj Su-24 oprovocerat skjutits ned av turkiska stridsflygplan av typen F-16 på gränsen mellan Turkiet och Syrien. Händelsen har väckt starka internationella reaktioner inte minst hos Vladimir Putin som kommenterar incidenten i följande ordalag:

– Ett knivhugg i ryggen.

Anklagelserna länderna emellan haglar friskt och det inträffade kommer påverka de bilaterala relationerna. Med anledning av dagens händelse håller Natoländerna ikväll ett extrainsatt krismöte på initiativ av Turkiet.

Enligt rysk utsago befann sig stridsflygplanet på syriskt territorium 4 kilometer från den turkiska gränsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.