Sovjetiska veteraner marscherade trots Kievjuntans förbud

Den 28 oktober marscherade flera veteraner i Kharkov trots förbudet av ”symboler för den totalitära regimen”, vilket innebär att människor inte får ha några symboler som förknippas med Sovjetunionens förflutna. Det här var dock inget som kom att göra verkan på veteranerna. De kom att trotsa det här absurda förbudet och markerade årsdagen av Ukrainas befrielse från nazismen med röda fanor.

– Vi lade en krans på det antifascistiska monumentet, överste Gennady Loboda höll ett högtidligt tal och sedan höll vi en tyst minut för alla dom som dog i andra världskriget, sade Gennady Makarov i ett uttalande och fortsatte:

– Tillsammans med oss hade vi den symboliska flaggan för de väpnade styrkorna i Sovjetunionen, den så kallade Segerfanan, en av divisionernas flagga som befriade Kharkov den 23 augusti 1943.

Detta foto publicerades av Gennady Makarov, som är chef för den offentliga organisationen ”För kulturell och språklig jämställdhet”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.