En klar majoritet av danskarna säger Nej till ökad EU-byråkrati

En klar majoritet av danskarna har sagt Nej till ökad EU-byråkrati och behåller sitt undantag i EU-medlemskapet och ansluter sig inte till det gemensamma arbetet på rättsområdet. Nej-sidan fördömer bestämt att man ersätter det förbehåll som figurerar på rättsområdet inom EU med en tillvalsordning. Detta står klar efter torsdagens folkomröstning. Nej-sidan fick 53,1 procent av rösterna och därmed underkänner man att man mer makt överförs till den mellanstatliga och imperialistiska organisationen EU. Ja-röstarna vill ha utökat samarbete inom EU på rättsområdet, medan nej-röstarna vill att Danmark ska behålla en rad undantag.

Kommunistiskt Parti i Danmark (KPID) skriver i ett uttalande att det återigen har visat sig att majoriteten av det danska folket inte vill stanna kvar i EU-samarbetet på bekostnad av den nationella suveräniteten.

”KPID har varit väldigt aktiva i kampanjen för ett Nej, bortsett från våra egna initiativ deltog vi aktivt i folkrörelsen mot EU som är en tvärpolitisk organisation som alltsedan den första folkomröstningen om danskt medlemskap i EU 1972 (som tyvärr förlorades) har varit verksamma för att upprätthålla och stötta det danska folkets opposition mot EU-samarbetet. KPID:s målsättning såväl som folkrörelsen mot EU är att gå ut ur EU så fort som möjligt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.