Montenegros folk stödjer inte Nato

I onsdags godkände Montenegros socialdemokratiska regering de påbörjade förhandlingarna för anslutning till Nato. Den nuvarande politiska ordningen i landet vill undvika en folkomröstning på grund av det skulle bara leda till att majoriteten av Montenegros medborgare skulle rösta ner ett medlemskap i Nato.

Regeringen har sedan i slutet av september haft tusentals protester på gatorna i landets huvudstad Podgorica. De som protesterar kräver att landet ska hålla sig borta ifrån den USA-ledda militäralliansen Nato. Man kräver också att en interimsregering tillsätts och att parlamentsvalet tidigarehålls.

Många av de som protesterar vill att Montenegro ska vara neutralt och inte gå med i en allians som är emot Ryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.