300 000 kronor fick fem bulgarer ihop när de tvingade funktionshindrade att tigga

Tre män och en kvinna av bulgarisk härkomst har under flera månaders tid under sommaren 2015 systematiskt utnyttjat fem personer med skilda funktionshinder för att tigga i Göteborg. Bland de utsatta brottsoffren återfinns en blind, en synskadad och en rullstolsburen kvinna. Det rapporterar SVT Nyheter idag. Vidare skriver SVT Nyheter att de fem dömda personerna döms till fängelsestraff för människohandel och grovt ocker varav två av männen döms till tre respektive tre och ett halvt års fängelse med motiveringen att ”brottsligheten avser personer i en särskilt utsatt situation”.

LÄS VIDARE:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.