Flera svenska kommuner begår regelbrott i samband med familjehemsplaceringar av barn

Åtskilliga svenska kommuner bortser från befintliga lagar och regler i samband med familjehemsplaceringar av barn som inte kan bo hos sina föräldrar eller saknar familj. Anledningen är att kommunerna placerar barnen hos dömda brottslingar och grovt skuldsatta personer. Det rapporterar TT idag. I ett av de uppdagade fallen rapporteras det om ett barn som blivit placerad hos en person som bland annat dömts för sexuellt ofredande. Det rör sig om privata familjehemsförmedlare. Vidare skriver man att ett femtiotal familjehemsrelaterade brott begångna i Sverige inrapporterades till polisen under 2015 avseende bland annat grov våldtäkt mot barn, misshandel och grova kränkningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.