På Klangens förskola på Lindängen råder ”fullständigt kaos” på grund av kraftigt underbemannad personal

Den alarmerade och till synes ansträngda förskolesituationen i Malmö vilket till stor del beror på kommunens nedskärningar inom barnomsorgen har resulterat i att Malmö stad och kommunen tvingats vidta desperata nödlösningar. Akutförskolan Klangens förskola på Lindängen, beläget i ett nergånget miljonprogramshus är en sådan, ett temporärt alternativ riktat till småbarnsfamiljer till dess att man funnit en permanent förskolelösning, öppet sedan i december förra året. I Sydsvenskans reportage från den 16 februari vittnade både småbarnsföräldrarna och förskolepersonalen om de allvarliga missförhållanden som råder här med gråtande föräldrar och anställda och ett tjugotal ettåringar som kryper runt på golvet utan tillsyn av personalen Det rör sig om alltifrån uteblivna blöjbyten, kvarglömda sopor, kraftig underbemanning av förskolepersonal och för stora barngrupper. Sydsvenskan beskriver i sitt reportage situationen som ”ett fullständigt kaos”

Tvåbarnsmamman Madeleine Ucan, även hon förskole- och grundskolelärare till yrket säger till Sydsvenskan:

– Personalen är fantastisk och gjorde vad den kunde. Men deras arbetsuppgift är fullständigt omöjlig. Barnomsorg ska vara trygg och säker. Det är den inte på Klangen.

Lindängen är ett bostadsområde i Malmö med mestadels flerfamiljshus som tillkom på 1970-talet som en del av miljonprogrammet. Ett av problemen på Lindängen är den utbredda arbetslösheten.

LÄS VIDARE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.