Anställda lämnar sina jobb i Malmö stad

2 000 personer. Så många kommunalanställda i Malmö stad med tillsvidareanställningar sade upp sig förra året till följd av dålig arbetsmiljö, låga löner, hög arbetsbelastning och stress. En aldrig förr skådad toppnotering. De två yrkesgrupperna som toppar i antalet uppsägningar är socialsekreterare och grundskolelärare för de senare åren. Det rapporterar Sydsvenskan.

Vidare refererade man även till den “turbulenta situation” som Malmö stad befinner sig i, dels befolkningsmässigt då befolkningen ökar med 7 000 personer om året fram till 2019, men även socialt med en lavinartad ökning gällande antalet hemlösa i Malmö. Enligt Sydsvenskan spenderar Malmö stad en miljard kronor årligen på hemlösa personer. Vidare konstateras att Malmö Stad måste anställa 3 000 pedagoger i grundskolan fram till 2019. Det är också brist på förskollärare. Uppemot 1 000 förskollärare behövs anställas i år.

Politiskt styrs Malmö av Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Dela:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *