Kommunister trotsar Erdoğan: ”Vi kallar tjuven en tjuv, mördaren en mördare”

Medlemmar i Kommunistiskt Parti, Turkiet (KP) publicerade den 23 mars ett allmänt uttalande med syftet att informera sig själva för att kunna bemöta det flertalet stämningar som Erdoğan har drivit igenom om ärekränkning.

Femtio medlemmar från KP har publicerat ett uttalande med titeln ”Faktan väger tyngre än Erdoğan” som ett motstånd till Erdoğans otaliga stämningar rörande ärekränkning mot många människor runtom i hela Turkiet.

Medlemmar från KP har presenterat en deklaration med titeln: ”Vi kommer att fortsätta kalla tjuven för en tjuv och mördaren för en mördare” och sade ”med den presenterade deklarationen informerar vi oss själva i egenskap av partimedlemmar, med partiledarna inkluderade. Vi uppmanar vårt folk och våra vänner att underteckna denna deklaration…”

”Faktan väger tyngre än Erdoğan”

Vi förkastar stämningarna om ärekränkning mot oss som har inkommit från Erdoğan.

Vi är ett politiskt parti; det är vår princip och vår målsättning att försvara faktan, att stå upp mot orättvisa och att skapa ett jämlikt och fritt samhälle.

Vad beträffar dessa principer och målsättningar, representerar Recep Tayyip Erdoğan mentaliteten som vi kämpar mot. Det faktum att han är presidenten som varken förändrar våra idéer eller föreställningar om han och det förhindrar oss inte heller ifrån att uttrycka dessa offentligt.

Vi förolämpar han inte; vi säger bara sanningen.

Våra partimedlemmar, liksom många andra människor i Turkiet, blir ständigt stämda för att ha förtalat presidenten. Vi kommer inte vara förtigna om det.

Med den presenterade deklarationen informerar vi oss själva i egenskap av en grupp partimedlemmar, partiledarna inkluderade. Vi uppmanar vårt folk och våra vänner att underteckna denna deklaration.

Faktan väger tyngre än Erdoğan.

Kommunistiskt Parti, Turkiet (KP)

Centralkommittén

”Vi kommer fortsätta att kalla tjuven för en tjuv och mördaren för en mördare”

Turkiet styrs av en ledare som fortsatt uppvisar samma attityder och beteenden som president och han uppträdde precis likadant när han var premiärminister som ordförande för det styrande partiet. Han är en person som förnekar konstitutionen och lagen, han attackerar och angriper folket så att styret och regeringsperioden dominerad av pengar och religion fortsätter att prioriteras framför politiken. Han när sig på och drar nytta av den politiska krisen och våldet och han har ackumulerat en enorm rikedom på detta. Han har lämnat in nästan uppemot 2 000 stämningsansökningar för att ha blivit kallad en tjuv, en mördare, en diktator och en reaktionär, för att ha blivit avbildad med en Hitlermustasch och för att ha blivit tillfrågad om källan till hans rikedom. Han fortsätter med att lämna in stämningsansökningar för påstådda förtal även fast han vårdslöst attackerar det turkiska folket, visheten, vetenskapen och all opposition.

Exploatering, plundring och missbruk av rättigheter och friheter frodas under hans styre. Turkiet är ett land präglat av ojämlikhet och orättvisa som införs under hans styre.

Bigotta och fanatiska personer angriper visheten och vetenskapen, barn och kvinnor. Detta inträffar under hans styre. Arbetare, kvinnor och ungdomar massakreras, folket förtrycks och utsätts för våld. Detta inträffar under hans styre.

Bomber tar liv i Turkiet. Detta inträffar under hans styre.

Krigsbrott och brott mot mänskligheten fortsätter i Turkiet. Detta inträffar under hans styre.

Vi, de undertecknande av denna deklaration, kunde inte hålla tyst och förtiga om detta bara för att han lämnar in stämningsansökningar mot oss eftersom att vi säger sanningen.

Vi kommer att utöva och använda oss av våra rättigheter till politisk kritik, frihet till tänkande och yttrandefrihet och vi kommer att framföra och lägga fram faktan.

Vi kommer att fortsätta att kalla de för deras rätta namn, tjuv, mördare, diktator, fanatiker och gangster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.