Solidaritetsdeklaration med den kommunistiska ungdomen i Colombia

Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) fördömer förföljelsen och fientligheten mot ledare för Colombias Kommunistiska Ungdomsförbund, det vill säga en revolutionär ungdomsorganisation med marxist-leninistisk karaktär (JUCO). Denna situation har trappats upp och förvärrats de senaste dagarna och tagit sig uttryck i extrema åtgärder såsom att deportera människor från Mexiko City. Detta har fastställts av kamrat Cindy Luz Pérez, medlem av JUCO:s centralkommitté, som kommer att delta på Mexikos Kommunistiska Ungdomsförbunds fjärde kongress.

Mars månad har medfört en repressionsperiod, mord och förföljelser av ledare från politiska organisationer och sociala vänsterrörelser i Colombia som kontrast till de framsteg och framåtskridanden som gjorts i fredsprocessen med överenskommelser och avtal. Dessa händelser visar klart och tydligt på att man bryter mot dessa kamraters mänskliga rättigheter och likaså på straffriheten för alla de krafter som utför dessa repressiva handlingar. Incidenten beträffande kamraten och medlemmen av JUCO:s exekutiva och verkställande utskott, ett offer för repression, visar på hur förföljelsen har brett ut sig långt utanför Colombias gränser och visar på en regional komplott mot ungdomsledarna och andra progressiva organisationer samt den colombianska vänstern.

DUV fördömer varje handling och aktion som kränker de colombianska ungdomarnas rättigheter och mer specifikt diskrimineringen och förföljelsen som ungdomarna från den colombianska vänstern utsätts för.

För en verklig fred och värnandet av och respekten för de colombianska ungdomarnas rättigheter

Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.