19:e Världsungdomsfestivalen i Ryssland

19:e Världsungdomsfestivalen (VUF) äger rum nästa gång oktober 2017 i staden Sotji, Ryssland. Världsungdomsfestivalen, som instiftades 1947, är det största arrangemanget organiserat av demokratiska- och progressiva ungdomar och studenter världen över. VUF är ett av de huvudsakliga uttrycken för anti-imperialistisk och anti-fascistisk kamp som leds av ungdomar.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund är den organisation som i Sverige är medlem i Demokratisk Ungdoms Världsfederation (eng. World Federation of Democratic Youth). DUV arrangerar festivalen.

Den slogan som antogs vid det 1:a internationella förberedelsemötet för den 19:e Världsungdomsfestivalen är:

”För fred, solidaritet och social rättvisa, vi slåss mot imperialismen
– hedrar vårt förflutna, vi bygger framtiden”.

Logotypen för den 19:e Världsungdomsfestivalen 2017 godkändes på det första internationella förberedelsemötet i Venezuela.

SKU ska inom kort träffa de skandinaviska medlemsorganisationerna i DUV för att förbereda bildandet av en skandinavisk förberedelsekommitté för festivalen. Till denna kommer andra organisationer, som vilar på en anti-imperialistisk grund, att bjudas in.

SKU:s förhoppning är att en stor och bred kommitté bildas för att se till att Sverige är väl representerat på festivalen.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund
www.sku.st

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.