Den juridiska häxjakten från Ukrainas regering mot Pierpaolo Leonardi måste upphöra omgående!

Fackliga världsfederationen, FVF, fördömer Ukrainas regering för kränkningen av de fackliga rättigheterna.

FVF som representerar 92 miljoner medlemmar i 120 länder, fördömer den oacceptabla aktionen från Ukrainas regering, att påbörja en juridisk häxjakt, mot Pierpaolo Leonardi, generalsekreterare för USB i Italien, generalsekreterare för Offentliga sektorns branschorganisation inom FVF för ”illegal intrång i Donbass”.

Pierpaolo Leonardi, kom in i Donbass som facklig representat för FVF för att uttrycka sitt solidaritet med Donbass folket, tillsammans med en FVF:s delegation.

Påståendet som Ukrainas regering hävdar att delar av landet är Ukrainas territorium, stämmer inte då istället kontrolleras de delarna av folket i republiken Lugansk och Donetsk, Därför Ukrainas regering har inte rätt att hävda att FSF bröt mot migrationslagen då man man inte kommit in med tillstånd och visum genom Ukrainas gränser.

FSF fördömer den reaktionära regeringen i Ukraina som stödjer de mycket starka finansintressen som orsakade stor lidelse för folket i Ukraina. Genom offentliga uttalanden, upprop, protestbrev och internationella aktiviteter, FSF uttryckte sin ”upprördhet om de kriminella barbariska handlingar från fascisterna i Ukraina” samt ” ett stort ansvar för de kriminella handlingar ligger på USA, NATO och EU som stödjer och hjälper den fascistiska regeringen i Ukraina”.

Denna häxjakt ska varken skrämma eller stoppa oss, den internationella klassorienterad fackföreningsrörelsen. Den häxjakten ska stärka den internationella solidariteten med folket i Donbass och Lugansk.

FSF protesterar också mot Italiens regering och EU som ännu en gång tar chansen att hjälpa den fascistiska och kriminella regimen i Ukraina, genom att stödja häxjakten mot FSF och fackföreningsaktivisten, Pierpaolo Leonardi.

FSF kräver att ärendet avskrivs omedelbart.

Fackliga Världsfederationens Sekretariat
Översättning: Fackliga Världsfederationens vänförening i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.