Viktiga framsteg i kampen för kollektivavtalen

Den 17 oktober ägde mer än 20 demonstrationer rum i grekiska städer, som organiserades under en gemensam uppmaning. Uppmaningen undertecknades av fler än 500 fackliga organisationer, nationella förbund, företagsbaserade fackliga föreningar med mera. Det skriver Alla arbetares militanta front, PAME, i ett pressmeddelande.

Uppmaningen underströk behovet av att återupprätta kollektivavtalen, nödvändigheten att arbetarklassen tar situationen i sina egna händer samt grusandet av Syrizaregeringens och EU:s planer att främja affärsgruppernas intressen.

På demonstrationen i Aten talade kamrat George Mavrikos, generalsekreterare i Fackliga världsfederationen, FVF.

Fackföreningarna har presenterat sina krav för det grekiska parlamentet och kräver att deras förslag diskuteras och därefter lagstiftas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.