Besök på FVF:s huvudkontor i Grekland

Fackliga Världsfederationens vänförening i Sverige besökte FVF:s huvudkontor i Aten, Grekland, förra veckan mellan den 16-19 november.

Vi deltog den 16 november vid en kransnedläggning på Tekniska Högskolan tillsammans med andra, bland annat grekiska fackliga organisationer, till minne för alla studenter och arbetare som deltog och kämpade mot militärdiktaturen i Grekland mellan 1967-1974.

tekniska-hc3b6gskolan1 tekniska-hc3b6gskolan2

Den 17 november träffade vi FVF:s generalsekreterare, Georgios Mavrikos, och lite senare en del av PAMEs ledning. PÅ mötet med FVF:s generalsekretare diskuterades verksamheten i Sverige och i Norden och vad FVF:s Sverige kan göra för att man ska göra FVF mer känt bland arbetarklassen och hur ska vi ska stödja arbetarna och de radikala krafterna inom facket.

mc3b6te-fvf1 

På eftermiddag deltog vi i en imponerande stor antiimperialistisk demonstration för att hedra kampen mot militärdiktaturen samt för att visa att dåtidens paroller är lika aktuella idag mot fascismen och imperialismen.

Den 18 november var vi på en studiebesök i Pireus, där man bygger en förlängning av tunnelbanan. Vi träffade det lokala byggfacket och hade mycket intressanta diskussioner med de förtroendevalda och arbetarna på arbetsplatsen.

pireus2

Den 19 november innan vi skulle flyga tillbaka till Sverige hann vi delta i PAME:s kongress som ägde rum den 19-20 november med tusentals delegater och ett 40-tal fackliga organisationer från hela världen.

pame-kongress2 pame-kongress4 pame-kongress

Vi deltog också vid en till kransnedläggning i kommunen Kessariani, där en monument för den internationella arbetsklassen finns, som FVF har tagit initiativ att bygga upp tillsammans med kommunledningen.

fvf-monument1

Vi har rest tillbaka med många bra intryck från vårt studiebesök. Vi kommer att använda denna erfarenhet för att stärka den klassorienterade fackföreningsrörelsen och göra Fackliga Världsfederation (FVF-WFTU) mer känd för arbetarklassen som jobbar och bor i Sverige.

Fackliga Världsfederationens vänförening i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.