Leve Fidel!

Denna morgon tyngs vi av beskedet att Kubas legendariske revolutionsledare och före detta president Fidel Castro Ruz gått bort vid en ålder av 90 år.

Den kubanska revolutionen förblir en av historiens allra finaste stunder, och kom att föra fram en glimt av det bästa hos mänskligheten och de bästa förmågor enskilda människor har att erbjuda, där Fidel Castro inte utgör ett undantag. Hans gärning är för evigt inpräntad i historien jämte giganter som Spartacus, Robespierre och Lenin.

Hans ledarskap genom exempel kommer fortsätta inspirera människor och hela folks frihetskamp världen över, som den tidigare inspirerat Chavez Venezuela eller kampen för Angolas och Namibias självständighet.

Personen Castro är död, men legenden Castro lever vidare utan att för den skull vara mindre levande.

Som han själv sade vid det kubanska kommunistpartiets kongress i april i år: ”Jag kommer bli 90 år gammal snart. Snart blir jag som alla de andra. Tiden kommer för oss alla, men de kubanska kommunisternas idéer kommer bestå som ett bevis på att det på denna planet, om man arbetar med glöd och värdighet, är möjligt att skapa de materiella och kulturella värden som människor behöver, och det är något som måste kämpas för, utan att aldrig ge upp.”

Partiordförande Victor Diaz De Filippi har idag framfört våra kondoleanser.

Nu är det upp till oss att avsluta det Castro och andra kamrater med honom påbörjat.

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.