Solidaritet med de bulgariska kommunisterna

Den nya antikommunistiska lagen måste upphävas – solidaritet med de bulgariska kommunisterna

Det Europeiska Kommunistiska Initiativet fördömer den nya antikommunistiska lagen som provokativt påstår att den ”kommunistiska regimen är kriminell”. Den antikommunistiska lagen kräver också att kommunistiska symboler och budskap avlägsnas, att antikommunistisk propaganda blir obligatorisk på universitet och i skolböcker. Alla de som inte inför lagen kommer att få böta upp till 2 000 leva motsvarande 1 000 euro. Utifall att man skulle göra en lagöverträdelse flera gånger, fördubblas boten.

Denna nya antikommunistiska offensiv är integrerad i EU:s och de borgerliga regeringarnas mål att förfalska och revidera historien, använda förföljelse mot kommunistpartierna och dess medlemmar, kriminalisera deras verksamhet och förbjuda den kommunistiska ideologin. Ungdomens medvetanden har blivit ett eftertraktat mål för EU och de borgerliga regeringarna så att dessa systematiskt kan förgiftas med antikommunism samt baktalan och ärekränkning av de länder där socialism byggdes och byggs genom ett rättfärdigande och förfinande av de nazifascistiska brotten.

Ju mer EU:s och dess regeringars folkfientliga offensiv intensifieras, desto mer kommer de att ta sin tillflykt till och tillgripa rå antikommunism. Deras försök kommer inte att lyckas. Den storslagna socialistiska Oktoberrevolutionen för 99 år sedan demonstrerade och bevisade för hela mänskligheten att folket kan välja ett socioekonomiskt system som tjänar deras intressen, att de kan ta saker i deras egna händer och därmed radikalt förändra sina liv.

Vi, det Europeiska Kommunistiska Initiativet uttrycker vår solidaritet för de bulgariska kommunisterna. Vi kräver ett omedelbart upphävande av den antikommunistiska lagen och varje annan form av förföljelse eller förbud mot kommunisterna och deras verksamhet, deras ideologi och deras symboler.

Initiativets sekretariat den 1 december

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.