Motvalls kärringar!

En kommentar till Bengt Johanssons artikel ’Svar till en liberal’ i Proletären nr 3.

Bengt Johansson skrev på ledarsidan: ”För mig liknar det mest hysterisk DDR-övervakning.” Det är ju tacksamt att skriva en liknelse till DDR för att sätta ett större tryck i Johanssons insändare. Men i och med det gör han dom borgerliga en tjänst.

För mig var västtyskarnas övervakning av deras befolkning värre än östtyskarnas. Särskilt under den senare delen 70-talet då Röda Armé fraktionen var aktiva. Medan östtyskarna har fått veta vad Stasi har skrivit om dom så har västtyskarnas hemliga arkiv om deras medborgare aldrig släppts – och kommer aldrig att göra det. Och jag tror verkligen inte att allt har släppts från DDR:s arkiv – de dokument som skulle ställa Västtyskland eller USA i dålig dager har antingen makulerats eller förts till Västtysklands hemliga arkiv.

Det land som var värst i hela Europa i övervakning av deras egen befolkning under 70- 80- 90-talet var ett kapitalistiskt land. Men det vill inte de etablerade partierna höra talas om. Ett kapitalistiskt land kan väl inte ägna sig av sådana odemokratiska metoder som hemlig avlyssning, angiveri, mord, övervakning in i den minsta detalj, ha fullt beväpnade soldater på gatorna, godtyckliga arresteringar, razzior, tortyr, fångläger och med mera utan att någon reagerar? Det tillhörde ju den borgerliga propagandan om DDR, Sovjetunionen och andra kommunistiska länder. Jodå, men britternas brott och övervakning av befolkningen på Nordirland ska enligt borgarna, socialdemokraterna och liberalerna förbigås med tystnad.

Eller förklaras i andra falska ordalag: ’det var ett religionskrig’ … ’de brittiska trupperna befann sig enbart på Nordirland för att sära på de två befolkningsgrupperna’ … ’och det var inte britternas fel att de måste övervaka befolkningen så mycket – det var ju IRA som tvingade dom att göra så’…

Vi och den svenska medierna svalde med hull och hår  den brittiska propagandan. Britterna kunde göra vad som helst på Nordirland utan någon kritik från något svenskt håll. Dom kunde till och med mörda 14 människor på öppen gata i Derry 1972 utan att liberalerna och borgarna reagerade. Och tänk sedan – om britterna kunde göra så mycket skit på Nordirland och i Irland så vad tusan kunde och kan dom och andra underrättelsetjänster ha gjort i Sovjetunionen och nu i Ryssland som vi aldrig kommer att få veta något om?!?

Så dra inte liknelsen till DDR – använd Nordirland i stället! Eller dra liknelsen till dagens Ryssland istället. Eller Nordkorea (för att undvika missförstånd så var det sarkastiskt skrivit)). Jag är inte så kunnig om Nordkorea (det enda jag vet är att landet är kommunistiskt och i vilken världsdel det ligger någonstans) och kan inte därför uttala mig om liberalernas propaganda om övervakningen i Nordkorea eller vad som är sant om detta. Men jag vet hur den liberala propagandan var och är mot DDR – jag känner igen mönstret.

När jag ändå är dom krokarna så vill jag ställa frågan om hur det kan komma sig att KPMLr/Kommunistiska Partiet föraktade Sovjetunionen och DDR medan KP sympatiserade med Nordkorea och Hoxahs Albanien? I dag har KP/Proletären bytt sida och är mer Putinliberala än KP någonsin var med det socialistiska Sovjetunionen (förutom skildringarna om Stalin perioden). Den kritik som finns i dag i Proletären och KP mot Putin är i jämförelse liten i motsats till den kritik KP hade och fortfarande har mot Sovjetunionen. Visst begicks många misstag i Sovjetunionen men det sovjetiska systemet var bättre än dagens kapitalistiska imperialism som Putin för i Ryssland. Det var likadant i artikeln om Ungern i nummer 2 av Proletären. Det som hände i Ungern 1956 är precis det som händer i dag i Syrien och i Ukraina. I Ukraina lyckades utländska aktörer störta regeringen och i Syrien försökte dom samma sak och använde sig av IS som är utbildat och beväpnat av USA. Men i artikeln ställer ni er på samma sida som dom etablerade medierna – samma medier som hävdar att terroristerna i Syrien är rebeller! Tala om motvalls kärringar!

Dessutom glömde Bengt Johansson ta upp liberalernas brott mot urbefolkningen i det liberalförlovade landet USA – de som vi i folkmun kallar för indianerna. En hel befolkning utrotad av det vita liberala och kapitalistiska USA som ville åt urbefolkningens mark i kapitalistiska intressen.

Kerstin Stigsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.