SAP:s nedskärningar av vårdplatser fortsätter

Sedan millennieskiftet har antalet vårdplatser i Norrbotten nästan halverats, rapporterar P4 Norrbotten. År 2 000 fanns det 1 140 vårdplatser i Norrbottens län och år 2015 hade det sjunkit till 669, enligt statistik från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

P4 uppger att länet inte är ett undantag i landet, utan minskningen av vårdplatser ser likadan ut sett till hela landet i stort. Statistik från OECD visar att Sverige har lägst antal vårdplatser i EU per 1 000 invånare.

Det socialdemokratiska landstingsrådet i Norrbotten, Maria Stenberg (S), säger att det i nuläget inte finns några planer på att utöka vårdplatser i Norrbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.