Hej alla kamrater!

Ni har säkert en berättelse från ert vardagsliv eller från er arbetsplats. Eller synpunkter på utrikes- och inrikes politiken som förs. Eller kritik på vad jag eller andra skriver. Jag saknar debatten och kommentarerna. Alla är välkomna till den kommunistiska bloggen – så länge ni håller er till SKP:s regler. Det behöver inte vara en lång eller en kort text. Skriv så hur mycket ni vill. Ni kan även vara anonyma. Om ni är konstnärliga – skicka gärna in någon karikatyr som skämtsamt förklarar politiken i dag. Eller tips på böcker som ni recenserar på bloggen. Eller tvärtom: recensioner på böcker som inte är värda att läsa. Recept på socialistiska pajer eller annan revolutionär mat undanbedes! Annars är alla välkomna med bidrag eller kommentarer!

Kerstin Stigsson

4 tankar på “Hej alla kamrater!

 1. Peter K, håller med dej fullständigt, det försöker jag säga till alla som jag pratar med att ett riktigt kommunistiskt samhälle icke har existerat, men det går ju inte fram, jag skulle vilja se en kraftsamling av ALLA kommunistiska org för att försöka gå fram i den frågan, för att försöka få allmänheten att se detta.
  Jag hoppas att det en gång kommer en framstöt från oss i den frågan!

 2. Ketil Ervik, det har aldrig funnits ett kommunistiskt samhälle. Det närmsta som någon har kommit är Castro men de andra var bara socialistiska och detta verkar borgarna ha väldigt svårt att skilja på!

  Vår hets mot Ryssland är inget annat än propaganda och allt snack om ryska hackare och ryska agenter är som en väldigt dålig James Bondfilm.

 3. Den Svenska riksdagen er ett hot mot Sverige, då dom producerar fiender som inte finnes.

  Ryssarna har aldrig varit något hot mot Sverige i modern tid, och kommer förmodligen aldrig att vara detta i framtiden. Men den eskalerande ryssfobian, hetsen och USA och NATOs upptrappning av militära förband och materiell ved dom Ryska gränserna, bidrar till att Ryssland rustar upp sitt försvar. Orsaken och konstruktören til denna villfarelsen finner man i Pentagon.

  Den Svenska befolkningen borde protestera mot alt detta. Riksdagshusets representanter överväger att ge anda flera miljarder till militären.

  Medan Riksdagen vidareför USA och NATOs vilda fantasier om en fiende i öst, ”något dom har gjort sedan andra världskrigets slut”, så har det aldrig varit så stor arbetslöshet på många år.

  Sjuka och äldre får inte dom pengarna dom har krav på och äldrevården, psykvården, skolor som går konkurs, ungdomsvården, ja hela det Svenska sociala nätverket har totalt rullat ut. Jag kunde ta opp mycket mer.
  Kanske något andra kan plussa här!

  Hur mycket har det Svenska försvarets ledare använd på alla sina spökubåtar! Och mycket blir det i framtiden! Väl, jag tror nog försvarsledningen vill leta efter sådana spökbåtar och piska upp provokationer mot Ryssland ytligare, til dom har fått sina pengar. Och som väntad så för Riksdagen vidare detta totalt nonsens av rapporter om så kallade cyberattacker som skulle ha varit utförd av Ryssland!

  Jag har läst rapporten, och finner inga tecken på att Ryssland skulle ha hållit på med något sådant.
  Kortfattat kan man säja att dom tror seg veta! kan troligen vara så!, misstänker så m,m. Finnes inte nåt seriöst belägg, bevis i den underrättelserapporten som FBI, CIA och NSA har lagt fram om att Ryssland skulle ha hackat eller medvetet arbetat för att Trump skulle vinna valet.

  Och deras häntydningar om att RT och Sputnik news skulle gjort skillnad påverkan för utfallet av det amerikanska valet och Clintons kriminella affärer! er rena villfarelserna, spekulationer, fantasier och stinker väl mer av att lägga til rätta, göra det så vansklig som mögligt för fascisten Trump innan de själva lämnar det vita hus!

  Medierna skriver, formulerar och vinklar nyheter på det sett dom önskar och menar själva er rett. Detta kallas för pressfrihet. RT och Sputnik er således inte ett undantag från den regeln vill jag tro.

  Hela rapporten er ett fiasko med anklagelser utan ett enda bevis, bara påståenden. men Löven hakar på!

  Men USA har nu fått en högerextrem aggressiv och farlig president.
  Så vad händer sen! er en fråga vi alla borde ställa oss.

  Ketil Ervik.

 4. Alla partier som har som mål att riva ned demokratin, rösträtten och yttrandefriheten borde förbjudas.

  Då er det i första stunden dom högerextrema partierna och organisationerna jag vill sätta sökljuset på. Att tidigare så kallade kommunistiska regimer i Östeuropa drev med korruption och maktmissbruk, har ingenting med den Marxist-Leninistiska ideologin som sådan att göra. Och som jag i alla mina levnadsår har påpekat; Kommunismen er en framtidsvision, utsprungen från den Marxist-Leninistiska ideologin, som kommunisterna framhäver men som aldrig har har existerat/funnits.

  När jag har belyst denna missuppfattning och ofta desorientering från högerkrafterna, så måste man också förstå att denna korruption inte er ett kommunistisk/socialistisk fenomen, men en mänsklig beteende som ett resultat av Egoism och själviskhet (kapitalism). Och framför allt är maktmissbruk oftast ekonomiskt relaterad. Men att tro att ideologier som kommunister och socialister använder sej av for sin politik skulle vara orsaken till maktmissbruk och korruption, är helt fel. Och är en välkänd och väl inlärda lögner från högerkrafterna, ett sätt att försöka begränsa/besegra arbetarklassen och alla demokratiska krafter i samhället.

  Jag uppmanar folk att ta stärkt avstånd från SD och andra högerextrema i Sverige.

  Det var långt. Men det finnes ingen enkel förklaring på alt detta. Att försöka sammanföra den Marxistleninistiska ideologin med nazismen, beror oftast på manglande kunskaper om den Marxist-Leninistiska ideologin som den nazistiska.

  Ketil Ervik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.